Традиционни Китайски ястия
Традиционни
Китайски ястия
Пиле по императорски
·
Уникално приготвено
пиле със зеленчуци по императорски китайски - създава определено апетит и
настроение. Да ви е вкусно"
Рецепта за Пиле по императорски:
Съставки:
- пилешко месо - 200 г гърди
- джинджифил -
1/2 корен
- соев сос - 2
с.л.
- люти чушки - 1
брой суха
- моркови - 2
броя
- фъстъци -
50 г сурови или кашу
- лук - 1
глава
- чушки - 1
брой зелена
- бульон -
100 мл пилешки
- нишесте - 1
ч.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на кубчета и го
поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи
около 30 минути, за да се овкуси. Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците
със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на
парченца зеленчуци също да се изпържат. След тях идва ред да запържите само
пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и
поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте. Овкусете със сол и
китайска подправка вей цзин (1 с.л.). Пиле по императорски се сервира горещо.
Тази рецепта вече ми е любима!
ОтговорИзтриване